0431-128 80, 070-268 05 12 agge@agges.se

Antistressbehandling

Behandling vid stress och utmattning

Detta är inte en vanlig avslappningsmassage utan en lugn, intuitiv behandling för djup avspänning. Stilla beröring och lätt massage kombineras med andningsteknik för optimal stressreducering.

Lämplig framförallt vid hög stressnivå och utmattning.

Pris: 55 min 620:

Kombinera med HRV-träning

Kan med fördel kombineras med MediYoga och/eller HRV-träning (andningsträning)

Vid HRV-träning mäter och tränar man med hjälp av biofeedback sin förmåga att med andningen påverka HjärtRytmVariabiliteten  och därmed det autonoma nervsystemet. Man lär sig att hantera ”gas och broms” på ett effektivt sätt.

Vid MediYoga är det ett starkt fokus på andningen där det ”långa djupa andetaget” aktiverar ”bromsen” – den parasympatiska delen av det Autonoma NervSystemet (ANS). Andra övningar kan t ex stödja binjurarna och börja bygga upp energi igen efter utmattning.

 

 

 

MediYoga i grupp

MediYoga är en vardagsyoga för ”vanligt folk” dvs oss alla. MediYoga är ett kraftfullt redskap mot stress, utmattning och andra obalanser som är enkelt att använda. MediYoga är terapeutiska yogaövningar och meditationer ämnade att skapa grundläggande balans på alla plan inom dig, fysiskt, mentalt och emotionellt. Övningarna görs lugnt och inkännande på kudde eller stol.

HRV-biofeedback och andningsträning

Med hjälp av biofeedback mäter och tränar du din förmåga att med andningen balansera ditt autonoma nervsytem. Du  lär dig ”bromsa” (sänka stresspåslaget) effektivare när det behövs.. 

HRV-träning är en bra metod för dig som behöver lära dig att hantera stress innan du ”går i väggen” eller för att kunna komma tillbaka efter en utmattningaperiod.

HRV-träning kan göras helt på egen hand med uppföljningar på mottagningen eller som en del i ditt MediYogautövande.

Individuell yogasession

MediYoga är ett effektiv sätt att skapa balans och återhämtning samt ett redskap för att hantera stress i vardagen.  För att träna på egen hand kan du ta hjälp av en ”Enskild Session”. Det är en individuell vägledning baserad västerländskt och yogiskt perspektiv som utgör grund för rådgivning vid individuell yogaträning. Det kan handla om enskilda övningar eller ett helt pass beroende på dina personliga förutsättningar. Vid ”Enskild session” med fokus på stresshantering är HRV-biofeedback ett bra hjälpmedel.

Agges Hälsokälla

Agneta Lovén

Massageterapeut (NMT),           Certifierad massör

Diplomerad Laserterapeut

Diplomerad lärare och terapeut MediYoga

Besöksadress: Gasverksgatan 27C  Nya Torg, Ängelholm