0431-128 80, 070-268 05 12 agge@agges.se

MediYoga

MediYoga

MediYoga används som friskvård för bättre hälsa och allmänt välmående. Den är ett kraftfullt redskap mot stress, utmattning och andra obalanser som är enkelt att använda. 

I all MediYoga tränas rörlighet, balans och stabilitet i kropp och sinne. Det handlar mer om insidan än utsidan, mer om att må bra än att se bra ut.

MediYoga används även terapeutiskt vid specifika besvär eller som komplementerande behandling vid vissa sjukdomstillstånd.

För vem passar denna yoga?

Det en vardagsyoga för ”vanligt folk”, dvs oss alla. Man måste inte vara vig och man måste inte vara andligt engagerad men det underlättar att vara öppen för förändring.

Passen är anpassade så att även den med krämpor och besvär ska kunna deltaga. Ofta är det just därför man börjar men det kan även vara för att hitta lugn och förnyad kraft inom sig.

Övningarna görs lugnt och inkännande där effekten förstärks av andnings- och koncentrationstekniker.

Hjälp att hantera stress.

Träningen eftersträvar att skapa balans i autonoma (icke viljastyrda) nervsystemet, alltså mellan gas och broms. Eftersom det oftast gasas mycket i vardagen, bromsas det en hel del i passen. Genom att lära sig att hantera gas och broms kan man lättare hitta balansen. Aktiva andningstekniker i kombination med rörelse har visat sig vara en bra väg att gå.

Mer om MediYoga..

Min Yogaresa..

Gruppverksamhet

Regelbunden gruppverksamhet pågår under vår- och hösttermin för närvarande med 2-3 kvällsgrupper och 1 grupp dagtid.

Det går bra att genomföra alla kurser antingen på matta eller på stol. MediYogan kan passa både dig som är nybörjare och dig som har tidigare erfarenhet av yoga.

Alla MediYoga-pass, oavsett rubrik, syftar till att skapa balans såväl fysiskt, mentalt som emotionellt.

Individuell yogasession

Utifrån kartläggande samtal med utgångspunkt i både västerländskt och yogiskt perspektiv får du rådgivning för individuell yogaträning. Det kan handla om att du helt enkelt vill göra yoga på egen hand eller har något särskilt besvär som du  vill ha hjälp med.

Enskilda övningar eller ett helt pass föreslås beroende på de personliga förutsättningarna.

Stresshantering med MediYoga

MediYoga som helhet och andningsövningarna i synnerhet gör dig bättre rustad att hantera stress. I kombination med HRV-feedback kan man mäta och analysera effekterna av träningen med avseende på hur väl man kan påverka ”gas och broms”  dvs det autonoma nervsystemet (ANS).

Det finns även pass som är särskilt lämpliga för att stärka binjurarna och bygga ny energi vid utmattningssyndrom.

Agges Hälsokälla

Agneta Lovén

Massageterapeut (NMT),           Certifierad massör

Diplomerad Laserterapeut

Diplomerad lärare och terapeut MediYoga

Besöksadress: Gasverksgatan 27C  Nya Torg, Ängelholm