0431-128 80, 070-268 05 12 agge@agges.se

Stresshantering

Stresshantering på olika sätt

Kom tillrätta med stress och utmattningssymtom med hjälp av behandling eller egen träning.. Oftast behöver man hjälp med att bryta en ond cirkel. Vi är alla olika och har lättare att ta till oss vissa metoder än andra.

 

Tre olika metoder

Här kan du välja tre olika vägar eller kombinera dem. Det kan vara lämpligt att börja med en specialdesignad antistressbehandling, där du får hjälp att komma ner i djup avspänning.  För att skaffa dig ett effektivt redskap att använda på egen hand finns både MediYoga eller HRV-träning. Läs här nedan.

 

 

 

Antistressbehandling

En lugn, intuitiv behandling för djup avspänning där flera olika ändamålsenliga tekniker används. Stilla beröring kombineras med andningsteknik och lätt massage för optimal stressreducering.

Du väljer den framförallt vid hög stressnivå och utmattning eller bara behöver stanna upp och komma i kontakt med dig själv igen

MediYoga som stresshantering

MediYoga som helhet och andningsövningarna i synnerhet gör dig bättre rustad att hantera stress. I kombination med HRV-biofeedback kan man mäta och analysera effekterna av träningen med avseende på hur väl man kan påverka ”gas och broms”  dvs det autonoma nervsystemet (ANS).

Det finns även pass som är särskilt lämpliga för att stärka binjurarna och bygga ny energi vid utmattningssyndrom.

HRV-biofeedback och andningsträning

Med hjälp av biofeedback mäter och tränar du din förmåga att med andningen balansera ditt autonoma nervsytem. Du  lär dig ”bromsa” (sänka stresspåslaget) effektivare när det behövs. 

HRV-träning är en bra metod för dig som behöver lära dig att hantera stress innan du ”går i väggen” eller för att kunna komma tillbaka efter en utmattningaperiod.

HRV-träning kan göras helt på egen hand med uppföljningar på mottagningen eller som en del i ditt MediYogautövande.

Agges Hälsokälla

Agneta Lovén

Massageterapeut (NMT),           Certifierad massör

Diplomerad Laserterapeut

Diplomerad lärare och terapeut MediYoga

Besöksadress: Gasverksgatan 27C  Nya Torg, Ängelholm